Kedves Veterános Barátunk!

A Dunakanyar Oldtimer Egyesület ezúton meghív minden kedves veterán jármű tulajdonost, és a veteránozás iránt érdeklődőt a 2021. augusztus 14. napján megrendezésre kerülő Dunakanyar-Börzsöny Oldtimer Túrára.

A rendezvény kizárólag a járványügyi intézkedések figyelembe vételével, és az ide vonatkozó korlátozások feloldása esetén kerül megrendezésre!  A rendezvényen való részvétel feltétele az érvényes Védettségi Igazolvány megléte, és annak felmutatása érkezéskor, és az állomásokon!

A túra tervezett útvonala, és időrendje:
8:00 – 9:00 Érkezés a Budapest IV. kerületi
AQUAWORLD Resort parkolójába, regisztráció,
gépátvétel
9:00 – 9:15 Tájékoztató a rendezvény menetéről
9:15 – től Résztvevők indítása percenként a tájékozódási
túraversenyre

A túraverseny útvonala megközelítőleg 140 km hosszúságú, a Dunakeszi-, Fóti és Váci Kistérségben, a Duna bal partján, és a Börzsöny legszebb tájain vezet végig.
A résztvevők a túra állomásain ügyességi és tesztfeladatokat oldanak meg, az ebéd helyszíne a kemencei Kőrózsa Panzió.

16:00 – ig Érkezés a váci célállomásra

A túraverseny szervezői a célba érkezés után összesítik a versenyzők által elért eredményeket, melyet a díjkiosztó követ.

A NEVEZÉS LEZÁRULT!

Helyszíni nevezésre a rendezőség nem tud lehetőséget biztosítani.
A szabad helyek függvényében a nevezés a határidő előtt is lezárásra kerülhet.

Díjazási kategóriák:
1. 1970.01.01. előtt gyártott autók
2. 1970 és 1979.12.31. között gyártott autók
3. 1980 és 1989.12.31. között gyártott autók
4. Motorkerékpárok és különdíjak (Állomások, önkormányzatok, támogatók különdíjai)

Részvételi feltételek:

A túraverseny részvételének alapvető feltétele a jármű 30 éves, vagy annál idősebb kora, és az Oldtimer, mint megnevezéshez méltó esztétikuma és állapota.

Megfelelő esztétikum, és / vagy állapot hiányában a nevezést és a részvételt a szervezők megtagadhatják. A nevezettől különböző járművel történő érkezést a szervezők részére ELŐRE jelezni szükséges. A túra útvonalán behajtási engedély-köteles útszakasz lesz, a behajtási engedélyeket rendszámra szólóan adjuk ki, ezért nevezéskor a pontos rendszám megadása szükséges. A járműnek szükséges az Európai Únió területén érvényes forgalmi rendszámmal és engedéllyel, műszaki vizsgával, vezetőjének érvényes vezetői engedéllyel rendelkeznie. A túraverseny összes résztvevőjének szükséges érvényes személyazonosító okmánnyal rendelkeznie a túra során.

Felelősség:
A szervező Dunakanyar Oldtimer Egyesület nem vállal felelősséget a rendezvény során, a fent leírtak hiányából eredő károkért és hibákért. A rendezvényen a nevezettek és kísérőik kizárólag saját felelősségükre vesznek részt. A szervező fenntartja az útvonal és a program módosításának jogát.